IT-infrastruktur på skolen

”vi oplever et mere stabilt IT-flow og hurtig installation af system og software”

"Jeg vil til enhver tid anbefale inpadi's IT-infrastruktur på skolen, fordi det er så nemt at gå til. Når først man har fået det til at køre, så er det blot at indsætte USB. Herefter passer det sig selv. Det letter en række arbejdsgange"

Interview med Michael Truc Jensen fra Kratholmskolen.

Situationen før inpadi

Før vi indførte inpadi’s IT-infrastruktur på skolen, havde jeg selv bygget systemet op til at geninstallere. Det betød, at jeg med mine IT-kompetencer skulle vedligeholde den server, der selv pushede windows-klienter. Jeg skulle selv lave den scripting, der skulle installere klienterne og sørge for, at de var logget på domæne mm. bagefter.

Det fungerede godt, og det gav naturligvis en del frihed selv at gøre det hele. Det var bare et stort arbejde, og det krævede et bredt IT-kendskab og kompetencer, som ikke alle skoler har. Det ville også medføre, at skolen skulle finde en ny medarbejder med lignende kompetencer, hvis jeg skiftede arbejde.

Når der f.eks. skulle installeres en ny server, skulle jeg have hele den måde at gøre det på over på en ny server. I mellemtiden var der ny udvikling der var måske skiftet ud på indstillinger og service osv. Det blev for meget vedligehold.

Jeg benyttede Ghost til at skabe kloner af indhold, men det gav også en række problemstillinger.

Det egnede sig ikke til et mindre sted som vores skole´at lave den form for udrulning af klienter.

Elevernes og skolens computere

Vores overbygningselever har selv deres computere med i skole. De computere, eleverne har behov for at låne ind imellem, er installerede med inpadi. Det gør det markant nemmere at rense og installere bagefter til en ny elev/bruger.

”På netop en skole er inpadi et super godt redskab”

Nogle gange får en elev installeret noget ”juks” på sin computer, og så ruller vi en ny IT-skabelon på via inpadi. Herefter skal eleven selv lægge deres fag-specifikke programmer og deres office-programmer på igen.

Alle skolens egne computere er på skolens domæne. Vi er tre personer her på skolen, der sørger for at IT-infrastruktur fungerer, og med inpadi er de retningslinjer, der skal følges, blevet markant enklere.

Børnene skal kunne installere programmer, som de skal bruge i undervisningen eller som en del af undervisningen. Sker der noget, som giver problemer, sætter vi inpadi-USB i, og computeren er tilbage til start.

”Til skoler vil jeg anbefale inpadi til hver en tid”

Inpadi er meget nemt at gå til, og installation med inpadi sikrer os, at alle computere fungerer optimalt, hver gang børnene får adgang. Alternativt kan man benytte ”Deep freeze” metoden, der ”fryser” computerens programmer fast. Det sikrer, at programmer, der bliver installeret af børnene, er væk igen næste gang, computeren startes.

Det hænder, at en lærer får installeret et program, som skal bruges et par uger. Her vil ”Deep freeze” metoden ikke være brugbar.

Et populært EDB-rum

Vi har fokus på funktion og stabilitet. Netop derfor har vi bibeholdt et EDB-rum, så vi kan lave den undervisning, vi gerne vil et sted, hvor vi ved, tingene fungere. EDB-rummet er booket meget og er et populært sted for stabil pædagogisk undervisning.

Hvad har inpadi IT-infrastruktur på skolen betydet?

”Efter vi har indført inpadi, har jeg fået frigivet mere tid til børnene og undervisningen”

Inpadi’s IT-infrastruktur på skolen fungerer virkeligt godt, og møder jeg en problemstilling, får jeg hurtig support. 

Alt er konfigurerbart! Med inpadi renser og geninstallerer vi alle computere, f.eks. i hele EDB-rummet, selvom det blot er et par stykker, der er kritiske, simpelthen fordi det er hurtigere og nemmere med inpadi.
Vi indsætter inpadi USB-nøgle i en maskine, og maskinen er hurtigt klar til brug.

Stabilt IT-flow for skolen

”Jeg oplever høj fleksibilitet og et stabilt flow i forhold til vores IT her på skolen”

Med inpadi har vi hurtigt geninstalleret en computer og rette op på problemet hvis uheldet er ude. Det frigiver mere tid til elever og undervisning. Inpadi installations-løsningen bruges til at styre PCer. Firewall og netværk er sat op af inpadis konsulenter.

kratholmskolen - Kratholmskolen

Michael Truc Jensen
IT-Administrator og lærer på Kratholmskolen

Tilmeld nyhedsmail